1 april 2022; Een jaar reizen!

Wie ben ik?

Ik ben Rachelle.
Ik ben 44 jaar met een gevoelsleeftijd van 36 jaar. Getrouwd met Alex en moeder van een olijk drietal, respectievelijk 23, 16 & 14 jaar. Ik houd van het moederschap en als ik heel eerlijk ben, gaat dit mij heel natuurlijk af. Maar wil je hier zeker van zijn, zul je het ons drietal moeten vragen. 
Ik ben ondernemer. Nadat ik ziek werd van dat wereldberoemde/beruchte virus nam ik een beslissing: Ik ga een sabbatical nemen van een jaar. 

Ik ga een jaar reizen.
Een wereldreis.
Mijn wereld bereizen.
Ik ga een jaar lang op een innerlijke reis. BAM.

En je bedrijf dan?

En je coachingsbedrijf dan?
Dat gaat tijdelijk in de ijskast. Voor een jaar. Vanaf 1 april 2022. Het was een lastige beslissing, want ik houd van mijn werk. Het toeval wilde alleen dat, toen ik door mijn agenda bladerde, ik zag dat alle werkzaamheden rond 1 april stopte (en ik vanaf die datum nieuwe kon gaan opstarten).
Dit heb ik opgevat als een teken en ineens stond daar dé datum van mijn sabbatical. April 1st, 2022 tot April 1st, 2023. 

De basis van mijn beslissing
Ik neem je heel even mee terug in de tijd.
Op 27 oktober werd ik ziek, ik kreeg “het” virus en heb 6 weken nodig gehad om beter te worden. Wat bleek? Ik had onderliggend lijden. Klachten die ik al langer had, maar steevast negeerde. Ik was altijd bezig om voor anderen te zorgen en dácht serieus dat ik goed voor mezelf zorgde, maar dit ziek-zijn legde de bacillen op de zere plek. Terwijl ik met koorts in bed lag, hoorde ik iemand zeggen; “Het is tijd.

Ik spiegel mezelf hoedjes

Ik leid, daar ga je de komende blogs vast meer over lezen, mijn leven heel bewust. Doe aan zelfreflectie, spiegel mezelf hoedjes, voel me rot en durf zelfs (jaja) in emoties te zitten die niet sociaal wenselijk zijn. Toch was er net dát deel van mezelf dat ik dus niet wilde zien. Dat virus heeft die (inmiddels) etterende wond blootgelegd en de beslissing was, hoe moeilijk dan ook, gemaakt. Een sabbatical van een jaar. 

Nu houd ik van krachttermen gebruiken en ben ik zeer visueel ingesteld waardoor de woorden “etterende wond” een heel andere betekenis krijgen, maar dat is het wel. Inmiddels ben ik gestart in het boek ‘The Surrender Experience‘ en dat is pure inspiratie. Natuurlijk gooi ik mijn eigen saus er over, zoals ik altijd doe, maar wat hij schrijft wordt de basis van mijn jaar. 

 

Het doel?

“Wat is je doel?” vroeg laatst iemand. Dat is nu juist het mooie, ik heb géén doel. Ik ga in volledige overgave. Of ik nu straks elke dag mijn huis wil stofzuigen van boven tot beneden (laten we dat niet hopen met 3 verdiepingen) of wil dansen rond een kampvuur op het strand… Het mag allemaal. De komende weken zal ik, tot 1 april 2022, 100% geven aan alles wat er nog staat en daar heb ik me toch een partij zin in. Van een heel toffe retraite tot een e-course over stilte en diverse gesprekken die nog gepland staan. Daarna knijp ik er een jaar tussenuit. 

En JA, hier ga ik over bloggen. Want schrijven is én blijft mijn grote liefde. In eerste instantie doe ik dit voor mezelf (de pen is mijn beste vriend, psycholoog en zielsverwant), maar ook zeker voor mijn lezers. Wie weet inspireert het je, irriteert, motiveert of amuseert het je. Wat het ook met je doet, ik ga eerlijk en rauw mijn reis met je delen! Ga je mee op reis?

*** Overgave betekent de greep van angst loslaten, om in vertrouwen in het moment aanwezig  te zijn, en het moment ruimte te geven. Volledig aanwezig zijn als de toeschouwer. Diep ademhalen en vertrouwen dat het zich allemaal aan ons ontvouwt op een manier die onze Mind te boven gaat.

22 reacties op “1 april 2022; Een jaar reizen!”

 1. Wauw! Dapper! En zo mooi! Ik wens je een mooie reis toe, met heel veel inzichten en groei. Op jouw tempo, dat is precies goed! Geniet mooi mens💕

  1. Mooie reis, mooi mens!
   Ik zie nu dus die ‘etterende wond voor me’ :p! Kom maar op met die rauwe verhalen. Geniet nu al 😉 liefs

 2. Mooi ❤️
  Vooral dat de reis het doel is. Dat alleen al vind ik super inspirerend.
  Ik lees graag met je mee 🥰

   1. Amen! Hoe mooi, én mooi beschreven! Ik voel en ziet het helemaal voor me♡
    Wat een gebaar om zo open te mogen en kunnen zijn. Ik wens je de reis van je leven toe.😘liefs

  1. Wat goed! Ik heb januari mijn baan spontaan opgezegd om er gewoon eens voor mezelf te zijn. Waren twee leerzame maanden. Ik wist na een maand al dat het niet per sé langer hoefde. Toen kwam er een parttime baan voorbij (was niet op zoek!) die ik combineren met alles waar ik nooit tijd voor nam. Ik voel me zielsgelukkig nu. Zoveel rust en vrijheid in mijn hart en ziel. Had verwacht langer nodig te hebben, maar heb alles “opgeruimd” wat ik op wilde ruimen. Voel me vrij!
   Fijne sabbatical!

   1. Woow!! Wat goed van je! Prachtig dat je dit hebt gedaan. Het komt dan precies zo op je pad, als je luistert naar je intuïtie, hoe het mag komen op je pad. Inspirerend! Dank je wel voor het delen!!! Liefs.

 3. Lieverd, ik ben zo ongelooflijk trots op je! Jaag je dromen na, voel het vanuit je hart en doe de dingen die je gelukkig maken. Ik zal je pad volgen en als je me nodig hebt zal ik er altijd voor je zijn. Strijder, je bent er eentje uit de duizend en ik ben zo ongelooflijk dankbaar met een vriendin zoals jij 💕

 4. Wow wat een mooie stap! Ik wens je een mooie reis, dat je gevoel je mag leiden naar veel herinneringen en inzichten ❤️

 5. Wat gaaf! En wat een mooie en inspirerende reis gaat dat worden.
  Je helpt mij ook, met dit mooie inzicht. Na mijn wereldreis (die op 1 april eindigt) kan ik ook in Nederland gewoon doorreizen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *