10x de leukste boekentips (van een boekenwurm)

60+ boeken per jaar

Ik ben een heuse boekenwurm. Lees per jaar tussen de 60 en de 100 boeken en dan het liefste ‘s ochtends als iedereen slaapt. Ik deelde dit op Instagram en toen kreeg ik de vraag of ik een top 10 kon maken van mijn favoriete boeken. Natuurlijk! Pin me er niet op vast, want het kan zomaar zijn dat deze lijst over een paar maanden ge-update moet worden. 

Mijn top 10 van favoriete boeken van dit moment...

  1. De wetenschap van het zijn en de kunst van het leven – Mahesh Yogi. Een spiritueel meesterwerk en ik verslind dit boek met huid en haar. 
  2. The Surrender Experiment (Engelstalig) – Michael A. Singer. Hoe te leven in the moment vanuit intuïtie? Dit is je boek.
  3. I know why the caged bird sings – Maya Angelou. Het eerste deel van 7 over de jonge jaren van schrijfster Maya Angelou (loveeee deze vrouw). Dit moet je gelezen hebben. 
  4. De waterdanser – Ta-Nehisi Coates. Dit magische verhaal gaat over Hiram en de ontworsteling van zijn slavenbestaan, het omarmen van zijn rebellie en de liefde voor zijn ‘familie’. Tranen gehuild, maar een must read. 
  5. Te intelligent om gelukkig te zijn – Jeanne Siaud-Facchin. Dit boek werd me aangeraden door collega/vriendin Wendy Borst toen ik erachter kwam dat ik hoogbegaafd was. Een ‘feest’ van herkenning omdat ik mezelf altijd een beetje een alien voel. 
  6. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim. Het gaat over rust, mindful leven, kalmte en ik vind de schrijfstijl van de schrijver zo fijn lezen. Alsof hij tegen je praat. 
  7. De veertien geheimen van de panda – Aljoscha Long Ronald Schweppe. Een lief boek, heel fijn om te lezen met flinke eye openers. 
  8. Queen – Alex Haley. Alex vertelt over Queen, de dochter van een slavin (Easter) en een slavenhouder in de tijd waar de slavernij voorzichtig tot een einde kwam. Het gaat over de slavernij, identiteit, pijn, burgeroorlog, liefde en verdriet. Ik kan er een boek over schrijven dat je dit boek echt ‘moet’ lezen.
  9. Van Big Ideas naar Giant Leaps – Jenny Elissen. Over goed voelende besluiten, kwantumsprongen en transformerende creativiteit. Ik sta “AAN” na het lezen van dit boek (ook als ondernemer). 
  10. En ze filosofeerden nog lang en gelukkig – Elke Wiss. Een boek vol verhalen die je instant aan het denken zetten. Ik houd van dit soort boeken dat je soms terug moet lezen om weer een nieuwe laag te ontdekken.

This was it

Dit waren ze dan. Mijn 10 boekentips voor nu. De boeken die ik verslonden heb. Leuk weetje, ik ruik altijd aan de pagina’s van de boeken. Heerlijk vind ik dat. Oh, ik huur boeken vaak in de bieb en als ze ze niet hebben dan koop ik ze tweedehands en geef ik ze of door óf ze gaan in mijn thuis-bieb-kast. Want ik lees boeken graag meerdere keren. Heb jij een tip voor mij? Graag! Welk boek “moet” ik gelezen hebben?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *