5x voordelen van elke dag 3 stilte momenten

Te veel ruis in ons leven

In ons leven hebben we te maken met diverse soorten -en heel veel- ruis (zoals interne- en externe ruis).

Voel jij vaak dat er teveel ruis is op ‘de lijn’? Ervaar jij overlast van jouw gedachtes? Of is het gewoonweg nooit stil in je hoofd? Heb jij vaak tranende ogen, vermoeidheidsklachten en voel je jezelf overprikkeld?
Vind je het lastig jezelf te focussen en ervaar je steeds minder energie?

Dan is de kans groot dat je extreme ruis ervaart en is het tijd om stilte momenten in je leven te gaan bouwen. Die momenten filteren namelijk de ruis en brengen je terug bij jezelf. De stilte maakt dat je meer in contact komt met jezelf. Op die manier sluit je de wereld even buiten.

Sluit de wereld even buiten

En de wereld buiten sluiten is juist zo nodig om ons brein rust te gunnen in een wereld als deze, waarin we worden geleefd door externe factoren zoals Social Media, ‘series bingen’, drukke omgevingen zoals parken en pretparken en alle apps die er zijn om ons het leven ‘gemakkelijker’, maar eigenlijk zoveel moeilijker te maken.

Het is tijd om ons brein rust te gunnen. Hoe? Door elke dag 3 stilte momenten in te plannen. Ik heb elke dag 3 stilte momenten van 10 minuten (dus 30 minuten in totaal) per dag en dat heeft mijn leven veranderd. Compleet.

Notoire piekeraar

Ik was een notoire piekeraar en werd geleefd (liet mezelf leven) door Social Media én mijn omgeving. Totdat ik 3 stilte momenten per dag ging nemen. Bewust. Ik begon met 3x 3 minuten (ochtend-middag en avond) en heb nu 3x per dag10 minuten stilte. Soms langer, maar dat ligt aan wat ik nodig heb op dat moment.

Meer drukte in je leven? Dan is het tijd voor meer stilte.

Wat leverde de stilte mij op?

Wat heeft het mij opgeleverd?

  • Meer innerlijke vrede
  • Zoveel meer rust in mijn hoofd
  • Meer zelfkennis
  • Bewustwording
  • Meer energie
  • Gewoonweg een gezondere (innerlijke) leefstijl.

    Ik kan je vertellen dat ik niet langer pieker, serieus, en veel meer innerlijke rust en vrede ervaar in mijn leven. Maar ook dat ik door al de poeha die gedeeld wordt op Social Media kijk en ook online een community heb gecreëerd die wel diepgang biedt en verbinding (en de poeha buiten sluit).

    Door deze stilte? Ja, door wat deze stilte teweeg bracht. Als je namelijk écht gaat luisteren naar je lichaam en in gesprek gaat met jouw ziel. Verandert dit je leven ten goede.

En zeg nu eerlijk?
Wat is nu 30 minuten per dag voor jezelf op meer dan 8 uur waarbij je alleen maar met apparaten en andere mensen bezig bent?

Start eens met 3 x 3 minuten stilte per dag. Belangrijk is dat je geen muziek opzet en je ogen dicht hebt.

Waarom? Omdat je zo min mogelijk afgeleid wilt worden. Omgevingsgeluiden niet meegeteld overigens.

Zoek een fijne plek om te zitten of te liggen en zet desgewenst een timer. Sluit je ogen en zit 3 minuten in stilte. Je hoeft niets te doen, de stilte zal je begeleiden. Kijk wat er gebeurt, wat je voelt.

Tip: Schrijf na deze 3 minuten eens op wat het is dat je voelde en wat er allemaal gebeurde. Je kunt een stilte-dagboek bijhouden de eerste weken om zo meer inzicht te krijgen.

En wat is nu 9 minuten op een hele dag?
Geloof me, als je dit volhoudt… Ga je echt het verschil ervaren.

Succes!

Laat je me via Instagram weten hoe het gaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *