Deel jouw merkverhaal, niet (alleen) wat je gister hebt gegeten!

Terwijl op links een rivier kabbelt en op rechts Alex koffie zit te drinken, pak ik mijn laptop om een tweetal offertes te maken voor het schrijven van twee merkverhalen. Of ‘brandstory’ ook wel genoemd. Een merkverhaal is jouw ondernemersverhaal. Waarom doe jij wat je doet? Waar kom jij jouw bed voor uit?

Jouw verhaal ademt, creëert, trekt aan, biedt houvast én zorgt voor verbinding met jouw (potentiële) klanten. Een solide brug slaan tussen jouw bedrijf/merk en jouw publiek doe je alleen door jouw merkverhaal te vertellen.

Met de juiste storytelling bouw je een duurzame relatie met je doelgroep (versus een oppervlakkige date).

Na een aantal gesprekken is het aan mij de rode draad uit jouw verhaal te halen en jouw merkverhaal te schrijven zodat je haar vervolgens kunt inzetten om jouw online publiek te bereiken. 

De scheidslijn tussen privé en zakelijk is voor sommige vrouwelijke ondernemers dun (en lastig te bepalen), maar het hebben van een merkverhaal -lees houvast- maakt dat het gemakkelijker wordt.

Wat deel je nu online? Hoe neem je mensen mee in jouw verhaal zonder te verzanden in het delen van stukken privéleven die je helemaal niet wilt delen? Of wel deelt, maar niets doet voor jouw doelgroep?

Wanneer jij een zakelijk account hebt op Social Media? Gebruik deze dan ook zakelijk. Oók wanneer je privézaken deelt. Houd die rode draad vast, want dat is jouw verhaal dat verteld mag worden. Zonder opsmuk. Dat is namelijk wat jouw doelgroep, waar jij energie van krijgt (en die zorgen dat je kunt leven van jouw bedrijf ), raakt in het hart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.