Een nachtje weg zonder gezin

Rollenpatroon van huis uit

Toen onze kinderen nog klein waren, was een nachtje weg zonder mijn gezin ondenkbaar. Een moeder moest er zijn voor haar kinderen. Mijn eigen moeder was namelijk elke dag thuis. Als ik uit school kwam stond er thee klaar en kreeg ik een koekje. Daarna ging ik buitenspelen. “Voor 18.00 uur thuis hè?” Want dan was het eten klaar en mijn vader thuis. Een rolverdeling waarvan ik jaren dacht dat ‘het zo hoorde’. 

Parttime werken

Dus toen ik moeder mocht worden werkte ik parttime (onder schooltijd) en was ik verder thuis. Toen onze jongste 8 jaar werd, ging ik alleen op reis. Waarom? Omdat ik dat zo voelde. Ik was toentertijd een boek aan het schrijven (Feniksvrouw) en had echt de rust nodig om te schrijven. IJsland stond op mijn verlanglijst, dus twee vliegen in één klap.

Mijn lessen op IJsland geleerd

Daar ging er een wereld voor mij open. Ik leerde mezelf kennen en in zeer korte tijd op mezelf vertrouwen. Ik leerde wat ik nodig had en wat ik voelde. Ik leerde dat ik geen schuldgevoel hoefde te hebben naar mijn gezin toe, omdat dat schuldgevoel van mij was en NIET van mijn kinderen (en ik ze dus niet onnodig met mijn schuldgevoel hoefde te belasten).

Verbinden met jezelf is verbinden met je kind

Ik leerde dat Alex het ‘net zo goed als mij kon’ thuis (daar was ik toen nog niet van overtuigd) en ik leerde dat juist door deze tijd voor mezelf te nemen, door écht in verbinding met mezelf te zijn, het mij een betere moeder maakte omdat ik meer in verbinding met mijn drietal kon staan.

Ik leerde dat mijn ouders de keuzes maakten die zij samen maakten op basis van wat zij nodig hadden, maar dat ik dat dus ook mocht doen. 

En ik leerde dat onze kids het dus echt geweldig vonden alleen met Alex thuis. Natuurlijk misten we elkaar, maar 5 dagen vlogen voorbij. Ze hadden met Alex een heel eigen balans gevonden en die was (en is nog steeds) zo waardevol.

Vanaf die reis bleef ik elk jaar alleen weg gaan en creëerden Alex en ik een leven dat bij ons paste vanuit een rolverdeling waar wij ons goed bij voelen op basis van wat wij beiden nodig hebben.

Play by your own rules 
Ik kies bewust een aantal keer per jaar voor mezelf, wat resulteerde in de meest belangrijkste les die ik mijn kids kon geven: Play by your own rules, voel wat het is dat jij nodig hebt en geef daar gehoor aan. 

Meer verbinding met jezelf is namelijk áltijd meer verbinding met de ander.

Op 1 juli aanstaande geef ik de masterclass ‘Intuïtieve ontwikkeling’ waar je aan mee kunt doen. Klik hier om er meer over te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *