‘Fuck it, ik doe het toch’

Wat nu als ze er iets van vinden?

Wat zullen ze wel niet denken? 
Wat nu als ze er iets van vinden?
Ja, maar ze zeggen…

Wie zijn ‘ze’? En waarom zijn ‘ze’ zo belangrijk? Bovenstaande zinnen hoor ik vaak, zowel binnen mijn bedrijf als op mijn Social Media. We laten onszelf vaak tegenhouden door ‘ze’. Nogmaals, wie zijn ‘ze’? Is het de maatschappij die er collectief iets van gaat vinden? Of is het je eigen innerlijke criticus die enkel vertaalt wat jij denkt dat de maatschappij gaat vinden en ben je het dus zelf?

Jouw leefregels, jouw leven

Als je jouw leven leidt vanuit jouw leefregels kan het zijn dat dit niet passend is voor anderen. Dat mag. Dat kan. Je hoeft er alleen niets mee. De allereerste keer dat ik alleen op reis ging (klik hier om daar meer over te lezen) werd ik gek van mijn eigen gedachtes.

“Ze vinden me vast een slechte moeder!”
“Wat nu als er over me gepraat wordt?”
“Wat zullen ze hiervan vinden?”

Weet je, niemand vond er iets van. Het waren mijn eigen overtuigingen die mij probeerden tegen te houden. Mijn overtuiging was dat je als moeder jezelf volledig moest wegcijferen voor je kinderen, mijn overtuiging was dat je als moeder niet kon werken, laat staan alleen op reis gaan. Ik was het die mezelf tegenhield. 

FUCK IT, ik doe het toch

Toch ging ik. FUCK IT, dacht ik. Ik voel zó dat ik dit mag doen. Die reis bracht mij alles wat ik nodig had en nog zoveel meer. Het opende de deur naar mijn eigen leefregels, naar die leefregels van mij, Alex en de kinderen. Het maakte een eenheid van ons, want wij 5en leefden zoals wij dat wilden. No matter what. 

Mensen mogen daar zeker iets van vinden, maar ik doe met die mening niets. Het past voor ons en dat is het allerbelangrijkste in mijn leven; mijn gezin & ikzelf.

DUS…
Zijn het mijn eigen overtuigingen die resulteren in gedachtes die mij tegen willen houden? Dan ga ik daarmee in gesprek. Maar het gegeven wat anderen ervan ‘zouden kunnen vinden’ dat laat ik los. Ik leef inmiddels mijn leven enkel voor mezelf en mijn inner circle en dat geeft zoveel vrijheid.

Op 1 juli aanstaande geef ik de masterclass ‘Intuïtieve ontwikkeling’ waar je aan mee kunt doen. Klik hier om er meer over te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *