Het generieke denken van mensen op Social Media

Weet je wat mij momenteel bezig houdt? Het generieke denken van mensen op Social Media. Je ziet een foto of leest een kop van een artikel, er wordt direct iets gesuggereerd (vanuit je eigen wereldvorm) en mensen buitelen over elkaar heen in woede, drang tot overtuigen en verontwaardiging.

Waarom baseer je je wereldbeeld op Social Media (of überhaupt de media) en wat daar wordt gedeeld zonder te onderzoeken of hetgeen je gelezen hebt wel klopt?

Dat is mijn angst.

Begrijp me niet verkeerd, ik houd van Social Media. Maar het is niet heilig. Het is vermaak, inspiratie en verbinding. Een kijkje in de wereld van de ander.

Verhalen lezen die je anders niet zou horen. Het is echter geen beeld van de wereld zoals deze is.

Blijf kritisch, blijf onderzoeken, blijf luisteren en laat jezelf niet meeslepen in de polarisatie die gaande is in deze maatschappij.

Lees verder dan de kop van een artikel (die heel vaak afwijkt van wat erin staat), voordat je met die kop het verhaal al afmaakt in je hoofd.

Lees verder dan je neus lang is na het scannen van een artikel (heel veel mensen scannen en lezen niet echt) en vraag eens aan iemand die niet als jou denkt: Hè, kun je mij eens vertellen hoe jij het ziet?

Je zult verstelt staan wat voor wereld er dan voor je opengaat.

Maandelijks wat pepers in je mailbox? Schrijf je dan in voor mijn not another newsletter. Elke maand fileer ik een maatschappelijk thema.

* indicates required

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.