Het leven is niet te templatiseren

Het leven is niet te templatiseren. Nooit. Er is geen vaste vorm waar jij in past of een mal die gemaakt is waar jouw naam op staat. Er is jouw manier en dat is de enige manier. Als we niet onszelf in iets willen veranderen wat we niet zijn of dagelijks met maskers op willen lopen is dat de enige manier waarop we kunnen leven.

Maar ook ondernemen.
“Doen omdat de maatschappij het doet.”
“Leven omdat het zo hoort.”
“Moeten omdat iedereen het zo doet.”
Het brengt je alleen maar verder van jezelf vandaan.

Je voelt met je onderbuik en je hart. Dat is onze kompas. Niet met je hoofd.

Als ZZP’er krijg ik het SPAANS BENAUWD van woorden als “meer dan een ton per jaar verdienen” of templates waar ik mijn kunnen in ‘moet’ gieten.

Als dat wel bij jou past? DOEN. Fijn.

Bij mij past het niet. Dat jasje is te klein en kriebelt als de trui die mijn moeder vroeger voor me had gebreid. 

Toen ik als ondernemer eenmaal ging zoeken naar de vorm die bij MIJ past kwam deze zin: “Templates werken niet, die zijn gemaakt voor de standaard.” En wij allemaal zijn verre van standaard, dus probeer jezelf daar ook niet in te proppen. Ga op zoek naar een vorm die passend is voor jou, de enige manier om duurzaam te ondernemen. 

Maandelijks wat pepers in je mailbox? Schrijf je dan in voor mijn not another newsletter. Elke maand fileer ik een maatschappelijk thema.

* indicates required

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.