Over de rug van een ander

Het lijkt een hype te worden dat we de ander omlaag willen halen om onszelf omhoog te liften. Het is gemakkelijk scoren met een post waarin we herkenning zoeken voor een gezamenlijke irritatie, dat geef ik zeker toe. Het levert likes en volgers op, wat levert het je écht op?

Neemt het je irritatie weg? Of voedt het juist een nieuwe vorm van irritatie? Of doet het heel iets anders? Het is wat mij betreft als een glas wijn of een sigaret, instant genot, maar op de lange termijn heb je er weinig aan. Het brengt je niet tot jouw kern als je blijft hangen in irritatie en oordelen. Het brengt je juist alleen maar meer ruis, neemt ruimte op in je hoofd en levert je stress op.

Doe ik nu hetzelfde met deze post?

Wellicht, want dat het mij raakt zegt alles over mij. Toch kan ik erboven gaan hangen en objectief kijken naar het landschap waarin we ons bevinden en kies ik zelf áltijd voor content waar ik van kan leren, waar zinnige argumenten mij prikkelen en tot nadenken zetten. Of gewoonweg plezier uitstralen.

Waar ik diepgang vind en waar ik om kan lachen zonder dat dit over de rug gaat van een ander.

Als jouw content gebouwd is op eigen grond sta je krachtiger dan wanneer je scoort over de ruggen van anderen, wat voelt als drijfzand. Weet namelijk dit: de mensen die hard meelachen, lachen simpelweg omdat ze niet willen dat het ooit over hun rug gaat, maar voelen dat dit wel een mogelijkheid kan zijn.

Ondernemen gaat over vertrouwen en een duurzame relatie bouwen. Dus de vraag is, hoe wil jij connecten met jouw online doelgroep?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.