Soloreizen als moeder van drie

IJsland, het land waar het begon

Het was zondagavond. Alex en ik lagen op bed (néé, zo’n blog wordt het niet). Ik had een droom. Ever since mijn vriendin in groep 8 haar spreekbeurt deed over IJsland wilde ik het land bezoeken. We lagen dus in bed met voor ons de laptop met daarop een website van een vliegtuigmaatschappij geopend. “Doen?” In Alex zijn wereld was het simpel. Rachelle wil naar IJsland, dus we boeken een reis naar IJsland. Voor mij lag het iets anders. 

In het hoofd van Rachelle

“Wat nu als er iets mis gaat?”
“Dan zit ik daar alleen, tegen wie praat ik?”
“Stel dat er iets gebeurt thuis, zit ik op een f**ng eiland?” 

Een greep uit de talloze gedachtes die door mijn hoofd raasden en inmiddels mijn hartslag op dusdanige snelheid hadden gebracht dat het zweet me uitbrak. De paniek stond me dus nader dan het lachen. “Ga maar even douchen anders…” zei Alex. Hij weet dat douchen mij kalmeert. 

Hij heeft mijn reis geboekt

“Ik heb geboekt,” zei Alex terwijl hij de badkamer inliep. “WAT?!” Van schrik liet ik mijn zeep vallen (ik douche graag met zeep, maar dat terzijde). Hij had geboekt. Niet eens mijn douche afgewacht. WAT.HEB.JE.GEDAAN. 

De beste beslissing die hij ooit heeft genomen (naast met mij trouwen natuurlijk, hehe), want 5 maanden later vloog ik naar IJsland. Het land waar ik mezelf écht leerde kennen. Het land waar ik ondervond dat soloreizen als moeder zo fijn is. Dat dit zonder schuldgevoel kan (en mag) naar het thuisfront toe én dat het mij een betere moeder maakte. Nog steeds. Elke dag. 

Rondreis IJsland

Daar ging ik dan. Eén rugzak, 5 paar sokken, veel warme kleding, een laptop, 2 notitieboekjes en warme wandelschoenen. De tijd van mijn leven heb ik gehad, dat durf ik je te vertellen. Van het noorderlicht tot de imposante watervallen. Van het huilen op de hotelkamer omdat ik alleen was -zonder mijn gezin- tot het euforische moment dat ik samen met een vrouw die ik daar ontmoette (en nog contact mee heb) een gletsjer beklom en op de top stond. 

I f**cking did it. De reis die mijn leven voor altijd heeft veranderd. 

p.s. onder deze blog nog meer privé foto’s. 

Lezen hoe deze reis, en alle andere reizen met onze kids, mijn business heeft beïnvloed? Klik dan hier!

Gletsjer beklimmen in IJsland
Gletsjer beklimmen IJsland
Onder één van de velen watervallen

2 reacties op “Soloreizen als moeder van drie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *