Spreker huiselijk geweld

Mijn drive

Op mijn 19e werd ik verliefd. De liefde van mijn leven bleek niet de man die ik dacht dat hij was. Geweld was aan de orde van de dag en maakte dat ik mijn stem kwijt raakte, maar ook mijn gezicht. Ik werd binnen een aantal jaar onzichtbaar. Door niemand gezien, door niemand gezien willen worden. Na mijn geschiedenis met huiselijk geweld was het aan mij om mijn stem weer terug te vinden en mijn zelfvertrouwen. Een moeizaam proces waarbij ik diepe dalen heb gekend.

Na jaren van helen, gesprekken, tranen en prachtige inzichten besloot ik namelijk dat het tijd was mijn verhaal te doen. Hoe?
Door een boek te schrijven.
Waarom?
Omdat ik voelde dat het mijn missie was.

Feniksvrouw werd geboren (uitgeverij de Fontein in Utrecht) en na het allereerste interview met de Telegraaf werd ik direct weer onzichtbaar. Waarom? 
Het regende HAAT comments op mijn Social Media, vervelende reacties zoals:

“Wat een aandachtstrekker” 
“Ze zal het wel verdiend hebben…”

AUW! 
Ik stopte. Direct.
Wilde niet meer. 
Totdat ik na jaren van verstoppen mezelf weer (her)vond. 

Mijn verhaal is mijn DRIVE om andere andere vrouwen bij te staan op hun pad naar zichtbaarheid, hoe om te gaan met zichtbaarheid, hun kracht, zelfvertrouwen en hun stem te (her)vinden. Hun missie te gaan leven!
Mijn verhaal is ook de drive geweest om hierover te praten. Als spreker.

Cirkel des levens

Als tiener was ik altijd bezig met piekeren, mezelf zorgen maken om “zaken die zouden kunnen gebeuren.”
Als twintiger kreeg ik te maken met geweld en ben ik jaren bezig geweest met dit geweld een plek te geven. 
Als dertiger werd mijn missie ‘voorzichtig’ zichtbaar, maar had ik mijn eigen pad te lopen rondom zichtbaarheid. 
Als veertiger is het mijn missie om, met mijn levenservaring, hierover te spreken. 

Spreker met ervaring

Ik heb op diverse grote events mijn verhaal al mogen doen. En ik voel nog steeds dat ik mag praten over mijn verleden, niet vanuit mijn slachtofferrol, maar om te laten zien dat dit mij zoveel sterker heeft gemaakt als mens, als vrouw, als moeder, als vriendin, als dochter en als ondernemer. Om inzicht te geven in een leven met huiselijk geweld hoop ik ook vrouwen te kunnen bereiken die zich in mij herkennen. 

Events waar ik o.a. gesproken heb

Kracht on Tour met minister Jet Bussemaker
Klik hier om te lezen.
Internationale Vrouwendag. Klik hier om te lezen.
Platform Sociaal Werk Nederland. Klik hier om te lezen.
De Internationale Dag van de Geweldloosheid. Klik hier om te lezen. 
Voor diverse Hogescholen gaf ik lezingen over het onderwerp Huiselijk Geweld.

Daarbij diverse publicatie in o.a. Trouw, AD, Telegraaf, Linda.nl, Wendy Online, Psychologie Magazine.

Spreker boeken?

Wil je mij boeken voor een event, een lezing of iets anders? Neem dan contact met mij op. Ik kan je (telefonisch) meer vertellen over hoe ik mijn onzichtbare periode omarmde en de drive ontwikkelde om mijn business zoals die vandaag de dag staat op te bouwen, maar ook de moeder en partner te zijn die ik vandaag de dag ben.