Waarom wil jij een succesvol leven leiden?

Een succesvol leven- of je beste leven leiden. We lezen het tegenwoordig overal en onbewust wordt er wellicht een verlangen gevoed met die woorden? Succesvol is echter een subjectief begrip.

Voor mij is succesvol op pad gaan met mijn bus Kees en mijn lunch eten aan de waterkant. Voor jou kan succes 10k per maand zijn? Of vrijwilligerswerk doen?

Het is subjectief, doch een containerbegrip geworden.

Het wordt namelijk te pas en te onpas richting een zoekende meute geroepen, zodat ze blijven lopen -én zoeken- dat dit pad ze wél brengt bij de antwoorden.

Die antwoorden zijn er niet. Die zitten wat mij betreft in jezelf en in het leven dat je nu leidt. Wanneer je blijft zoeken en de ander laat leiden, zal jij lijden.

Jij mag namelijk jezelf leiden. Een interessante vraag is dit: Waarom wil jij een succesvol leven? Belangrijker nog: Wat is succesvol leven dan voor jou?

Waarom identificeren we onszelf eigenlijk steeds meer met wat we doen en niet langer met wie we zijn?

Jij bent niet jouw succes.

Jij bent niet jouw bedrijf en/of baan. Jij bent niet die situatie. Jij bent niet wat je meemaakt. Jij bent jij en het verschuilen achter wat je doet is mi een masker.

Staan vanuit wie jij bent, voelt kwetsbaar. I know. Maar als we onze ware zelf niet aan durven kijken en onszelf verschuilen achter wat we doen of wat we meemaken, blijven we zoeken.

Jouw beste leven willen leiden, zoals het soms geëtaleerd wordt, creëert mi alleen maar lijden. We zien beelden van wat we willen hebben, of waar we willen zijn, zonder dat we kijken naar waar we nú zijn.

En daar tevreden mee zijn.

Succesvol leven is het leven dat je nú leidt.

Soms is dat k*t. Is dat dan niet succesvol?

Leren we dan niet van de situaties die juist niet zo gelukzalig en zaligmakend zijn? Leren we niet meer van een discussie dan van iemand die je naar de mond praat?

Dat was mijn derde antwoord van dit jaar (tijdens mijn sabbatical) en het jaar is nog maar net begonnen 😉 

Antwoord drie: Spreek, schrijf en voel zonder opsmuk. Ga naar de kern van wie jij bent, zonder te kijken naar wat je doet (of hebt gedaan). 

Wie jij bent is namelijk veel interessanter dan wat je doet.

Plus dat je pas écht kunt doen wat je doet wanneer jij pas weet wie je écht bent. En die zoektocht? Daar zit ik middenin. 

Maandelijks wat pepers in je mailbox? Schrijf je dan in voor mijn not another newsletter. Elke maand fileer ik een maatschappelijk thema.

* indicates required

4 reacties op “Waarom wil jij een succesvol leven leiden?”

  1. Mooi verwoord (♥️ jouw schrijfstijl)
    en zeker herkenbaar voor mij. Dankjewel voor het delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.