Rachelle Verhage

Kruistocht in Kimono

Mijn verhaal -en mijn boek- bereikt inmiddels honderdduizenden (!!) mensen. Feniksvrouw- uitgeverij de Fontein Utrecht. Waarom? Omdat ik mijn missie voel en me niet laat weerhouden deze (voort) te leven. Soms doodeng! Als meemaker van Huiselijk Geweld ben ik op een kruistocht (in kimono) voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met partnergeweld. Ik vertel mijn verhaal opdat het iets mag veranderen. Ik wil die changemaker zijn die de wereld een stukje beter maakt. Ik wil het vuur dat ik diep van binnen voel niet blussen, maar gebruiken om een stem te geven aan zoveel vrouwen die geen stem (meer) hebben. Vrouwen die geen vrijheid ervaren. Vrouwen die élke dag in angst leven. Vrouwen die gemute worden. Dit doe ik door mijn verhaal te vertellen. Groots, meeslepend en rauw. 

I practice what i preach

Geschonden uit de strijd” – Telegraaf. Is een van mijn eerste interviews (paginagroot). Kotsen. Paniek. Het interview raakte een gevoelige snaar bij sommige mensen en er werd met flink wat modder naar me gegooid. Nooit meer! Dacht ik. Totdat ik me besefte dat ik mijn zielsmissie niet leefde voor anderen? Voor mensen die mij niet eens kenden? Dat inzicht was het begin. Ik liet niet langer toe dat er modder werd gegooid over hetgeen ik voelde.

Documentaire 'Belaagd'

Van Psychologie magazine, Linda.nl, Trouw, het AD, Vrouw (Telegraaf),  Hart van Nederland tot de documentaire ‘Belaagd’ (KRO-NCRV) en de tentoonstelling: ‘WIJ… doorbreken de circle van geweld’ waar ik aan mee mocht werken. Maar ook hét gezicht zijn van een landelijke campagne van de Rijksoverheid. I DID IT. Soms zwetend, met buikpijn en waaay out of my comfortzone. Ik had mijn missie naar de next level getild en dat smaakte naar meer. Niet alleen voor mezelf, maar ook om andere vrouwen die stem te geven en ze hun zielsmissie te laten leven. I practice what i preach! Elke dag weer.

Twee missies!

Daarnaast heb ik nog een missie. De beste mama -vanuit wie ik ben en wat ik kan bieden- zijn voor de drie leukste kinderen op deze aarde en partner voor Alex. De man die mij al 22 jaar compleet maakt en mij weer het vertrouwen in fijne relaties heeft gegeven. Voor mijn gezin zorgen brengt een ander vuur in mij naar boven. Niets mis met twee vuren. Ik ben nu eenmaal een vurig type.

I practice what i preach, jij?