Weekmenu #6
Een nieuwe week, een nieuw weekmenu. “Zo tof je weekmenu, ik maak er super veel recepten van en ik eet ineens zoveel meer groenten!” Nou
Zuurkoolsalade met rozijnen
In een stamp(pot), op een geroosterde boterham, een tosti, óf in een frisse salade. Ik vind deze salade heerlijk, zeker met dat zuurtje, zoete van
Soms haat ik het om een vrouw te zijn
Storytime. Ik was (maanden geleden) met mijn dochter in Rotterdam en we liepen tussen het winkelen door (Zuidplein) richting onze auto (parkeergarage) om alvast wat
Paksoi stamp met kipshoarma
Stampot of ‘stamp’ zoals ik het noem is voor mij de manier om het saaie AVG’tje te ontwijken en je fantasie z’n gang te laten
Mijn soulfood: gebakken rijst
Gebakken witte rijst (klik hier waarom ik juist voor witte rijst kies en geen zilvervliesrijst) is mijn troost. Mijn soulfood. Zo lekker, en zo simpel.
Tempeh spiesjes met zelfgemaakte satésaus
Tempeh eet ik al vanaf klein kind (hoe kan het ook anders met een Molukse familie), maar nu ik zelf de scepter zwaai in mijn
Bloemkool bites met mango-sinaasappelsalsa
Ik kan serieus een hele bloemkool opeten met deze salsa erbij. Zó’n lekkere combinatie! Ik ga je laten zie hoe ik het maak. Wat heb
De onveiligheid van het afvallen (en waarom je soms liever dik blijft)
Mijn drugsdealer is de supermarkt Afvallen is zoveel meer dan “minder eten en meer bewegen”. Het is een reis naar de krochten van je ziel,
Zelfgemaakte notenpasta
Op zoek naar een heerlijk, gezond, zoet en eenvoudig broodbeleg? Probeer dan eens deze zelfgemaakte notenpasta. Romig, vol van smaak en je kunt het helemaal
Geroosterde pompoen-wortelsoep met sinaasappelolie
“Wat is het hoofdgerecht?” krijg ik standaard als vraag als ik tegen Alex zeg dat we soep eten. Hij vindt soep geen maaltijd, maar een
Boerenkoolsalade met peer, geitenkaas en tahine-sinaasappeldressing
Deze overheerlijke boerenkoolsalade met peer, geitenkaas en een romige dressing op basis van tahine en sinaasappelsap is ‘to die for’, serieus lekker! Vergeet overigens de
Vegan paella met gerookte amandelen en tofu
Deze vegan paella heeft mijn hart gestolen, serieus! Ik die niet vegan eet en geloof dat we af en toe (goed en biologisch) vlees nodig
Paddenstoelen-shoarma met yoghurt-knoflooksaus
Stel je voor: je favoriete shoarma, maar in plaats van vlees, schieten er ineens paddenstoelen uit de pan?Maak je geen zorgen, dit is geen trip,
Weekmenu #5
Het 5e weekmenu alweer, bizar. Ik heb er zoveel plezier in! Naast dit menu, maak ik voor vijftien (!!) vrouwen persoonlijke weekmenu’s op basis van
Patatas bravas (mijn versie) met gerookte amandelen-paprikadip
Ik houd van mijn eigen versie van de patatas bravas met deze gerookte amandelen-paprikadop. Zo lekker, romig, smeuiig en zielroerend. Dit eet ik op drukke
Geroosterde kikkererwtensalade met gegrilde peer en mango-sinaasappelsalsa
Deze salade was een verrassende, want het was een probeersel. En als dat dan zo lekker blijkt te zijn. daar word ik dan weer blij
Stamppot zuurkool met kalkoen, runderbouillon en citroenrasp
Stamppot zuurkool, weer zo’n gerecht waar je me bijna voor wakker kunt maken. Alleen dan wel zonder jus, zonder spekjes en met een twist. Just
Snelle en gezonde kipsalade: een eenvoudig recept voor elke dag
Met slechts een paar stappen (altijd fijn hè?) tover je deze maaltijd op tafel. De romige hummus voegt een extra smaakdimensie toe! Perfect voor een
Spullen die je in huis moet hebben om te meal preppen
Om succesvol te meal preppen, heb je natuurlijk wel een aantal essentiële spullen nodig die het een stuk makkelijker maken. Hieronder vind je mijn lijst
5 redenen waarom meal preppen een goed idee is tijdens het afvallen
Als je net als ik bezig bent met afvallen, weet je dat voeding een cruciale rol speelt in het bereiken van je doel (misschien nog
Weekmenu #4
Another week, another menu. Ook deze week staat het meal preppen weer centraal, want als je jezelf aanleert voor 1 persoon meer te koken ‘s
Gemakkelijke courgette cake
Deze cake is lekker hartig, met kaas (kaas is leven) én super gemakkelijk te maken met weinig ingrediënten. The sky (again) is the limit, want
Zoete aardappel bitterballen
Dit is zo ongelofelijk lekker, ik zou dit élke dag kunnen eten. Zoete aardappel bitterballen. Lekker! Ik geef je het recept en ben heel benieuwd
Troostrijke rijstepap met kokosbloesemsuiker en kaneel
Mijn moeder maakte vroeger altijd ‘bubur’ als ik ziek was, rijstepap. Ik kan niet anders zeggen dat daar het woord troostrijk vandaan komt in de